وبلاگ

پرایس اکشن ال بروکس (Al Brooks)

پرایس اکشن ال بروکس

پیش‌تر در مقاله پرایس اکشن چیست به تفضیل در مورد روش پرایس اکشن و عملکرد بی‌نظیر آن در معاملات تمامی بازارهای مالی اعم از بازار فارکس، ارز‌های دیجیتال، بورس‌های داخل و بین الملل، شاخص‌های کالایی و … پرداختیم و در آن مقاله تشریح کردیم که در اصل علم پرایس اکشن، علم تحلیل نمودار قیمت بدون توجه به اندیکاتورها، اسیلاتورها و … و در عین حال علم استفاده از ذهنیت سایر معامله‌گرهای بازار است. حال در این مقاله قصد داریم در مورد پرایس اکشن ال بروکس (Al Brooks) بپردازیم.

علم پرایس اکشن در دنیا به سبک‌های مختلفی تدریس می‌شود که کلیت آن‌ها با یکدیگر یکسان است اما در جزئیات تفاوت‌هایی دارند. اما به جرات می‌توان گفت سبک پرایس اکشن ال بروکس یکی از قدرتمندترین، کامل‌ترین و محبوب‌ترین روش‌های پرایس اکشن در دنیا و همچنین ایران می‌باشد که به تنهایی می‌تواند تمامی نیازهای یک معامله‌گر در بازارهای مالی را بر طرف کند.

از مشخصه‌های اصلی پرایس اکشن به روش ال بروکس این است که قیمت همیشه در 3 سایکل (بازه) اسپایک، کانال و تریدینگ رنج قرار دارد و معامله‌گر با توجه به تشخیص یکی از سایکل‌ها شروع به معامله می‌کند. 

درباره ال بروکس | Al Brooks

پرایس اکشن ال بروکس

آقای ال بروکس (Al Brooks) یکی از اساتید بزرگ بازارهای مالی است که در سال 1952 به دنیا آمد. او مدرک دکترای خود را در رشته چشم پزشکی از دانشگاه شیکاگو دریافت کرد و ده‌ها مقاله علمی در مورد چشم و جراحی چشم نوشت، اما در سن 40 سالگی تصمیم گرفت به معامله‌گری در بازارهای مالی روی بیاورد و روش جدیدی از پرایس اکشن را به نام خود ابداع کند که محبوبیت و کارآیی بسیار بالای داشته باشد. در حال حاضر بعد از گذشت ده‌ها سال تجربه در معامله‌گری و تدریس هزاران معامله‌گر، سبک معاملاتی خود را هر روز محبوب‌تر از دیروز کرده است. بدون شک یکی از دلیل‌های اصلی محبوبیت این سبک نسبت به سبک‌های دیگر، سادگی در درک مطلب است که باعث شده مبتدیانی که شروع به یادگیری می‌کنند به سرعت رشد کنند و بازار را درک کنند.

یکی از اعتقادات آقای ال بروکس این است که قیمت در 80 درصد موارد تمایل به حفظ روند فعلی دارد، یعنی اگر روند صعودی است، تمایل به ادامه روند صعودی، اگر نزولی است، تمایل به ادامه روند نزولی و اگر روند خنثی یا رنج است تمایل به ادامه روند خنثی دارد. 

مزیت های پرایس اکشن ال بروکس نسبت به سایر روش‌ها

  1. پرایس اکشن ال بروکس نسبت به سایر روش‌ها از دقت بالاتری برخوردار است.
  2. در این روش می‌توان با سرعت خیلی بالا تغییرات قیمت را متوجه شد و تاخیر زمانی بسیار کمی وجود دارد و این امر باعث می‌شود که حد ضررهای بسیار کوچک و حد سودهای بسیار بزرگ داشت که میزان ریسک را به شدت کاهش می‌دهد.
  3. در این روش فقط با دسترسی به داده‌های قیمت بدون نیاز به هیچ نرم افزار خاصی می‌توان تحلیل کرد.

محدوده های معامله در روش پرایس اکشن ال بروکس (Al Brooks)

ما در سبک پرایس اکشن به دنبال شناسایی محدوده‌های معاملاتی درست هستیم تا بتوانیم معاملات سوددهی داشته باشیم. برای تشخیص صحیح محدوده‌های معاملاتی باید مهارت شناسایی تغییر روند و تعیین نواحی حمایت و مقاومت را داشته باشیم. در ادامه به طور اختصار به معرفی کلیت آن خواهیم پرداخت.

نمودار و قیمت لحظه ای بین کوین و تتر


انتقال به روند جدید یا تغییر روند

برای این منظور باید با انواع شکست، تایید شکست، شکست درست محدوده و … آشنا بود. یک معامله‌گر موفق همیشه در اصلاحات قیمتی بعد از شکست‌ها وارد معامله می‌شود چون قیمت بعد از آن تغییر جهت داده و روندی جدید را شروع می‌کند. در دوره پرایس اکشن تریدر هوشمند سعید حبیبی به صورت کامل به این موضوع پرداختیم اما در ادامه به توضیحات اجمالی در این موضوع خواهیم پرداخت.

در پرایس اکشن انواع شکست به 5 دسته اصلی زیر تقسیم‌بندی می‌شوند:

1- شکست استاندارد: این شکست، به شکست سه مرحله معروف است که شامل سه بخش اصلی زیر تقسیم می‌شود

    • شکست محدوده
    • پولبک
    • تایید شکست

پرایس اکشن ال بروکس (Al Brooks) شکست استاندارد

شکست استاندارد

2- شکست مخفی: این نوع شکست معمولا با یک کندل پولبک خود را تکمیل می‌کند و یا در تایم فریم پایین و کوچک پولبک زده می‌شود.

شکست مخفی

شکست مخفی

3- شکست داخل یا خارج از الگو: گاها اتفاق میافتد که یک ناحیه شکسته می‌شود و پولبک دقیقا به نقطه شکست برنمی‌گردد و قبل از رسیدن به ناحیه شکست پولبک خود را تکمیل می‌کند که به آن شکست خارج از الگو می‌گوییم. همچنین گاهی اتفاق میافتد که قیمت قبل از رسیدن به یک ناحیه مهم اصلاح می‌دهد و پولبک خود را تکمیل می‌کند و سپس به سمت ناحیه حرکت می‌کند و آن را می‌شکند که به آن شکست داخل الگو می‌گوییم.

شکست داخل یا خارج از الگو

4- شکست دو مرحله‌ایی: در این نوع شکست که به شکست سریع هم معروف است، مرحله دوم شکست یعنی پولبک انجام نمی‌شود و محدوده مورد نظر بدون پولبک شکسته می‌شود.

شکست دو مرحله ایشکست دو مرحله ای

5- شکست ناموفق یا فیک: در این نوع شکست، شکست‌های مرحله اول و دوم یعنی شکست محدوده و پولبک اتفاق می‌افتد ولی مرحله سوم که تایید بر شکست می‌باشد، انجام نمی‌شود و باعث به اشتباه انداختن معامله‌گر می‌شود که دلیل اصلی ضرر معامله‌گرها همین شکست‌های ناموفق هستند. برای جلوگیری از این اشتباه حتما باید منتظر تایید بر شکست باشیم.

شکست ناموفق شکست ناموفق

حمایت و مقاومت یا نواحی جاذبه

نواحی حمایت و مقاومت به نواحی گفته می‌شود که قیمت به راحتی نمی‌تواند از آن‌ها عبور کند و قیمت به این نواحی واکنش نشان می‌دهد. اصلی‌ترین راه تشخیص این نواحی، شناسایی پیوت‌ها یا همان نقاط اکسترمم می‌باشد که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

پیوت چیست؟ 

پیوت به معنی ساده یعنی قله‌ها و دره‌ها روی نمودار، یعنی شکاف قیمتی که قیمت بعد از رسیدن به یک قیمت خاص به بالا یا پایین به صورت ناگهانی هدایت می‌شود.

برای ترسیم درست نواحی حمایت و مقاومت باید پیوت‌های موثر را پیدا کنیم و آن‌ها را به هم وصل کنیم تا بتوانیم نواحی‌ایی را روی نمودار پیدا کنیم که قیمت نتواند به راحتی از آنها عبور کند.

پیوت‌ها به دو دسته تقسیم می‌شوند

1- پیوت سقف: پیوت سقف یا همان قله به ناحیه‌ایی گفته می‌شود که قیمت نمی‌تواند از آن بالاتر رود و مانند عدد 8 فارسی روی نمودار شکل می‌گیرد.

پیوت سقف پیوت سقف

2- پیوت کف: پیوت کف یا همان دره به ناحیه‌ایی گفته می‌شود که قیمت نمی‌تواند از آن پایین‌تر رود و مانند عدد 7 فارسی روی نمودار شکل می‌گیرد.

پیوت کفپیوت کف

یک تریدر موفق باید بتواند نواحی حمایت و مقاومت یا همان پیوت‌ها را به خوبی تشخیص دهد و در نزدیکی مقاومت‌ها به دنبال معامله فروش (SELL) و در نزدیکی حمایت‌ها به دنبال معامله خرید (Buy) باشد.

انواع روندهای قیمتی

یکی دیگر از کاربردهای بسیار مهم حمایت و مقاومت‌ها، تشخیص روند می‌باشد که به سه دسته روند صعودی، نزولی و خنثی تقسیم می‌شود.

1- روند صعودی: به روندی گفته می‌شود که پیوت‌ها یا همان کف‌ها و سقف‌ها بالاتر از همدیگر شکل بگیرند.

روند صعودی روند صعودی

2- روند نزولی: به روندی گفته می‌شود که پیوت‌ها و یا همان کف‌ها و سقف‌ها پایین‌تر از همدیگر شکل بگیرند.

روند نزولی روند نزولی

3- روند خنثی: به روندی گفته می‌شود که پیوت‌ها و یا همان کف‌ها و سقف‌ها به صورت مساوی در یک راستا قرار بگیرند. روند خنثی به‌گونه‌ایی است که روند قیمت به صورت دقیق مشخص نیست.

روند خنثیروند خنثی

راز موفقیت در معامله‌گری شناسایی درست روند و معامله کردن در جهت روند اصلی می‌باشد. یعنی اگر روند اصلی صعودی است ما باید فقط دنبال باز کردن معامله خرید باشیم و همچنین اگر روند نزولی است ما باید فقط به دنبال بازکردن معامله فروش باشیم و در آخر اگر روند خنثی بود در سقف‌های قیمتی بفروشیم و درکف‌های قیمتی بخریم.

در نهایت برای یافتن یک محدوده مناسب برای ورود به معامله بعد از پشت سر گذاشتن تمامی مراحلی که در بالا به آن‌ها اشاره شد، پیدا کردن نقطه‌ی دقیق ورود به معامله می‌باشد. برای این منظور باید با استفاده از قدرت و ضعف روند در محدود‌ه‌ی حمایتی و مقاومتی و الگوهای شمعی ژاپنی نقطه دقیق ورود به معامله را بدست آورد. لازم به ذکر است نکاتی که تا این قسمت بیان شد مربوط به تحلیل می‌باشد و برای موفقیت در معاملات باید به بحث مدیریت سرمایه پرداخت که در مقاله‌ایی جداگانه به طور مفصل به آن اشاره می‌کنیم. 

تبدیل روند قیمت و محدوده معامله (پولبک)

یک تریدر موفق، تریدری است که همیشه موافق روند اصلی معاملات خود را انجام دهد ولی این اصل ماجرا نیست، اصل ماجرا آن است که یک تریدر برای پیروزی در معاملاتش باید در جهت روند اصلی و در محدوده‌های پولبک وارد معامله شود تا درصد پیروزی خود را بالا ببرد.

به عنوان مثال زمانی که روند صعودی می‌باشد از هر نقطه‌ای امکان شروع یک اصلاح وجود دارد و اگر ما بدون آگاهی از آن اصلاح وارد روند شویم، باعث ضرر و شکست ما در آن معامله می‌شود. حالا بیاییم دیدگاهمان را به این صورت عوض کنیم که در روند صعودی منتظر شروع اصلاح قیمت به سطح کلیدی (حمایتی) خود باشیم و سپس با استفاده از قوانین قدرت و یا ضعف روند تصمیم به معامله بگیریم، یعنی اگر ضعف روند در اصلاح دیدیم به این نتیجه می‌رسیم که همچنان روند صعودی ادامه خواهد داشت و ما وارد یک معامله خرید در اصلاح روند می‌شویم و همچنین برعکس همین شرایط برای معامله فروش وجود دارد.

پولبک پولبک

سفارشات و مدیریت معامله

آخرین مرحله از معامله‌گری به سفارش‌گذاری و مدیریت معامله می‌رسد. منظور از سفارش‌گذاری، نحوه ورود به معامله با حجم سرمایه مشخص شده می‌باشد که خود به سه قسمت زیر تقسیم می‌شود:

  1. سفارش Limit

  2. سفارش Stop-Limit

  3. سفارش Market

توضیح موارد فوق کمی طولانی می‌باشد فلذا در مقاله سفارش‌گذاری در مورد آن به تفضیل توضیح خواهیم داد.

موضوع مدیریت معامله، مرحله‌ی بعد از سفارش‌گذاری می‌باشد که معامله باز شده و جریان پیدا کرده است. در این شرایط در صورت ورود معامله به سود و رسیدن به یک ناحیه ایمن، معامله توسط معامله‌گر مدیریت می‌شود و اصطلاحا بدون ریسک (Risk Free) می‌شود که اگر حتی روند قیمت از آن لحظه به بعد خلاف جهت معامله حرکت کند، در صورت برخورد به حد ضرر، معامله‌ی مورد نظر بدون ضرر بسته خواهد شد. لازم به ذکر است مدیریت معامله شرایط خاص خود را دارد و باید از قبل در استراتژی معاملاتی خود آن را تعیین نمایید.

نتیجه گیری

سبک معاملاتی پرایس اکشن ال بروکس به تمامی معامله‌گران کمک می‌کند تا به راحتی به تحلیل تمامی بازارهای مالی مانند ارزهای دیجیتال، فارکس، بورس و … بپردازند و به کسب درآمد از این بازارها کنند. در این روش با استفاده از قوانین معامله‌گری، بازدهی بیشتر در مقابل ضرر بسیار کمتر به دست خواهیم آورد و این روش، روش تمامی معامله‌گران بزرگ بازار است.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید