وبلاگ

پرایس اکشن به سبک عرضه و تقاضا | آلفونسو

پرایس اکشن به سبک عرضه و تقاضا

پرایس اکشن عرضه و تقاضا چیست؟

پیش‌تر در رابطه با ماهیت کلی (Price Action) در مقاله پرایس اکشن چیست؟ صحبت کرده بودیم، پرایس اکشن به طور کلی به چند سبک مختلف تقسیم می‌شود. یکی از آن سبک‌ها، پرایس اکشن به سبک عرضه و تقاضا یا آلفونسو می‌باشد که یکی از محبوب‌ترین روش‌های تحلیلی در میان معامله‌گران مختلف بازارهای بورس، فارکس و ارز دیجیتال به شمار می‌رود.

عرضه و تقاضا چیست؟

  • عرضه: عرضه به این معنی است که چه مقدار و یا چه میزان از یک کالا یا خدمات خاص مایل به ارائه با یک قیمت خاص هستند.
  • تقاضا: به این معنی است که چه مقدار و یا چه میزان از یک کالا یا خدمات خاص، با قیمتی خاص توسط مصرف کنندگان خریداری می‌شود.

قانون عرضه و تقاضا

از آنجایی که تقاضای مصرف کنندگان (خریداران) بی پایان هست و به علت کمبود منابع، توانایی پاسخ به همه مطالبات آن‌ها نیست، از این رو با درخواست بیش از اندازه یک محصول، قیمت آن به دلیل کمبود منابع افزایش پیدا می‌کند و برعکس.

در اینجا  رابطه مستقیم عرضه و تقاضا با قیمت کالا معنا پیدا می‌کند.

عرضه و تقاضا در ارز دیجیتال

اصلی‌ترین دلیل، برای تغییرات قیمت رمز ارزها در بازار ارزهای دیجیتال حین عرضه و تقاضا می‌باشد.

هنگامی که تقاضا در نقاط مهم حمایتی از نمودار یا کف‌های مهم بازار افزایش می‌یابد، شاهد افزایش قیمت رمز ارز یا ارز دیجیتال خواهیم شد.

چرا می‌گوییم قیمت‌ها به واسطه عرضه و تقاضا تغییر می‌کنند؟

زمانی که افزایش تقاضا در یک رمز ارز را داشته باشیم، خرید تمامی رمز ارز در آن محدوده قیمتی خاص، باعث می‌شود که فروشنده‌ای دیگر در این محدوده نباشد و خریداران که از خرید باز مانده‌اند، باید به قیمت‌های بالاتر، از فروشنده‌ها ارز خریداری کنند و برعکس این موضوع برای عرضه اتفاق میافتد.

عرضه و تقاضا دلیل اصلی افزایش قیمت در ارزهای دیجیتال است

همانطور که در بالا گفتیم زمانی‌که ارزی در قیمت خاص مثلا 10 دلار در فروش است و تقاضا برای آن ارز افزایش پیدا کرده و خریداران یا همان معامله گرانی که قصد خرید دارند و تمامی ارزها را با قیمت ۱۰ دلار خریداری کردند‌، دیگر ارزی با این قیمت موجود نیست.

بدین ترتیب قیمت‌های بالاتری به خریداران برای خرید توسط فروشنده‌ها پیشنهاد می‌شود. با پیشنهاد قیمت بالاتر توسط فروشنده‌ها و خرید آن توسط خریداران قیمت ارز از ۱۰ دلار، به طور مثال به 15 دلار افزایش پیدا می‌کند و بالعکس.

در عرضه به همین شکل اگر خریداری در قیمت 15 دلار نباشد و کم کم افراد فروشنده به دلیل ترس، شروع به پیشنهاد قیمت پایین‌تر برای فروش را می‌دهند. خریداران از این فرصت استفاده کرده و سفارشات مثلا با قیمت 12 دلار را خریداری کرده، به همین دلیل قیمت دوباره به پایین بر می‌گردد.

از صحبت‌های بالا نتیجه می‌گیریم که بازار دقیقا با عرضه و تقاضا کار کرده و به همین دلیل همه روزه شاهد نوسانات در بازارهای ارز دیجیتال هستیم.

پرایس اکشن به سبک عرضه و تقاضا توسط اساتید مختلفی در سراسر دنیا تألیف و تدریس شده است اما در کلیت و اصول باهم تفاوتی ندارند فقط در موارد جزئی اختلاف نظر‌هایی وجود دارد، در نتیجه زمانی که از قدرت بسیار بالای پرایس اکشن بر اساس عرضه و تقاضا صحبت می‌کنیم فرقی نمی‌کند استادی آن را تدریس کرده باشد.

نکته جالب اینجاست که حتی خود شما بعد از تحقیق بر روی بازار‌های مختلف، می‌توانید با قوانین شخصی خودتان به روی رفتارهای قیمت سبک شخصی خود را ابداع کنید.

پرایس اکشن به سبک آلفونسو

علاوه بر آقای ال بروکس که از نامداران پرایس اکشن به سبک عرضه و تقاضا هستند که عموما آن را با نام پرایس اکشن ال بروکس می‌شناسند، آقای آلفونسو مورنو هم یکی از اساتید نام‌دار در این زمینه می‌باشند که سبک شخصی خودشان را دارند، در این مقاله کمی در مورد این سبک به شما اطلاعات خواهیم داد.

آقای آلفونسو مورنو یک معامله‌گر تمام وقت، متخصص تحلیل فنی و مؤسس انجمن معاملات عرضه و تقاضا با روش Set & Forget می باشد.

اگر بخواهیم نگاه کوتاهی به زندگی آقای آلفونسو بیندازیم متوجه می‌شویم که در زندگی شخصی گذشته مشغول کارهای مختلفی چون؛ معلم رقص سالسا، گارسون، طراحی سایت و عکاس بوده پس این نشان دهنده‌ی این است که هر شخص با تلاش بیشتر توانایی فعالیت در بازار‌های مالی را دارد.

پرایس اکشن الفونسو

آقای آلفونسو در ابتدای دنیای معامله‌گری خودش همانند دیگر معامله‌گران تازه کار از ابزار‌های مختلف اندیکاتور‌ها و اسیلاتور‌های متنوع استفاده می‌کرده، اما در انتها به این نتیجه رسید که این‌ها نه برای خودش و نه برای هیچ شخص دیگری کارآمد نیست و از همان‌جا تصمیم گرفت سبکی را اختراع کند که بر پایه چارت قیمت باشد.

تریدر سردرگم

چرا اندیکاتور ها و اسیلاتور ها بی فایده هستند؟

خیلی ساده اگر به این موضوع نگاه کنیم متوجه می‌شویم اکثر افرادی که می‌خواهند وارد بازار‌های مالی شوند عاشق اندیکاتور‌ها و اسیلاتور‌ها خواهند شد و حتی این افراد دنبال راه‌های متفاوت جهت ترکیب اندیکاتور‌های مختلف با یکدیگر برای بازدهی بالاتر هستند.

به نظر شما چرا در ابتدا افراد عاشق اندیکاتور ها می شوند؟

اگر یک مقدار تمرکز کنید به این نتیجه پی می‌برید که اندیکاتور‌ها و اسیلاتور‌ها عموما سیگنال خرید و فروش می‌دهند، یعنی با اعتماد به نفس کامل می‌گویند اگر به عنوان مثال خط A، خط B  را به بالا بکشاند وارد معامله خرید می‌شوید!! دقیقا مشکل کار در همین است، اندیکاتور‌ها یک خیال واهی در واقع نوعی توهم از اطمینان 100 درصدی خرید و فروش به معامله گران می‌دهند.

ضرر کردن برای هر کدام از ما اتفاقی ناخوشایند است اما اندیکاتورها باعث میشود این احساس ترس از بین برود و یک معامله‌گر، عاشق همین تضمین کسب سود است، که این امر باعث می‌شود معامله‌گر به کام ضرر کشیده شود.

اصل پرایس اکشن آلفونسو

تنها دلیل حرکت قیمت در هر بازار، عدم تعادل بین عرضه و تقاضا است.

یعنی هرچه عدم تعادل بیشتر باشد، حرکت در قیمت بیشتر خواهد بود:

پرایس اکشن الفونسو

چرا عدم تعادل رخ می دهد؟

به طور کلی تمامی بازار‌های مالی تحت سلطه و کنترل سرمایه گذاران، مؤسسات، بانک‌های مرکزی و معامله‌گران حرفه‌ای بزرگ است.

آن ها با هزاران سفارش خرید یا فروش می‌توانند حرکت قیمت را شکل دهند و همین سفارشات باعث عدم تعادل در عرضه و تقاضا می‌شود.

در نهایت معامله‌گران خرد و معامله‌گرانی که علم پرایس اکشن را به خوبی درک نکنند تبدیل به طعمه می‌شوند تا نقدینگی مورد نیاز سفارشات بزرگان بازار را تأمین کنند.

در واقع زمانی که بزرگان بازار دست به فروش می‌زنند باید خریدارانی به عنوان طعمه باشند که از بزرگان بازار خرید کنند (اگر خریدار وجود نداشته باشد فروش انجام نخواهد شد) و خرید همین معامله‌گران باعث می‌شود که سفارشات فروش بزرگان تکمیل شود و حالا دیگر خریداری وجود ندارد و قیمت به سمت پایین حرکت می‌کند و تمام افرادی که خرید کرده بودند ضرر خواهند کرد ولی بزرگان از فروش سود کسب کردند.

 

قیمت چه زمان افزایش پیدا می‌کند؟

هرچه تقاضا افزایش و عرضه کاهش پیدا کند و تعادل از بین برود قیمت افزایش پیدا می‌کند.

قیمت چه زمان افزایش پیدا می‌کند؟

قیمت چه زمان کاهش پیدا می‌کند؟

هرچه عرضه افزایش پیدا کند و تقاضا کاهش پیدا کند و تعادل از بین برود قیمت کاهش پیدا می‌کند.

قیمت چه زمانی کاهش پیدا می‌کند؟

 

عدم تعادل چیست؟ | Imbalance

عدم تعادل در معنی ساده به همان قله‌ها و دره‌ها (پیوت ها کف و سقف) که در نمودار شکل نشان داده شده می‌گویند.

عدم تعادل

قله ها

قله ها عدم تعادل

نقاط 1 و 2 بعد از شکست نقاط A و B به سمت پایین، تبدیل شدند به نقاط عدم تعادل آن‌ها را پیوت‌های سقف یا همان قله می‌نامیم که عموما قیمت در برگشت با رسیدن به آن ها واکنش منفی می‌دهد و قیمت را به سمت پایین هل می‌دهد.

عدو تعادل قله هادره ها

دره ها

عدم تعادل

قیمت چه زمان افزایش پیدا می‌کند؟

نقاط 1 و 2 بعد از شکست نقاط A  و B به سمت بالا به نقاط عدم تعادل تبدیل شدند که به آن ها پیوت‌های کف یا همان دره می‌نامیم که عموما قیمت در برگشت با رسیدن به آن‌ها واکنش مثبت می‌دهد و قیمت را به سمت بالا هل می‌دهد.

دره ها

قیمت چه زمانی کاهش پیدا می‌کند؟

حالا سوال اینجاست “آیا می‌توان با استفاده از این عدم تعادل‌ها به صورت ساده، ترید کرد؟

در جواب باید بگویم خیر!

چون یکی از مهم‌ترین مسائل در عدم تعادل‌ها قدرت شکست و حرکت قیمت آن‌ها است.

قله ها👆 قدرت شکست و حرکت قیمت بالا و نقطه ی 1 قابل اعتماد Strong Imbalance 👆

قدرت شکست و حرکت قیمت کمعدو تعادل قله ها

👆 قدرت شکست و حرکت قیمت کم و ضعیف و نقطه 2 غیر قابل اعتماد Strong Imbalance 👆

پس متوجه شدیم که اگر قیمت با سرعت و شتاب بسیار بالا یک محدوده را بشکند، در برگشت قیمت، اعتماد به ترید خیلی منطقی است که در دوره پرایس اکشن تریدر هوشمند سعید حبیبی به صورت کامل در مورد قدرت و ضعف روند صحبت کردیم.

 

 

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید