آموزش پرایس اکشن ICT
پرایس اکشن به سبک ICT
در مقاله پرایس اکشن چیست به تعریف ماهیت اصلی پرایس اکشن پرداختیم، قبل از آنکه به آموزش پرایس اکشن ICT بپردازیم باید بگوییم که پرایس اکشن سبکهای مختلفی دارد که در تمامی سبکها یک نکته حائز اهمیت است، تحلیل به روش پرایس اکشن یعنی فقط با بررسی تغییرات قیمت. بدون استفاده از هیچ نوع ابزار خاصی که باعث شلوغی چارت قیمت و در نهایت گمراهی معاملهگر میشود، مثل اندیکاتورها و اسیلاتورهای تاخیری.
در این مقاله میخواهیم در مورد سبک پرایس اکشن ICT بحث و گفت و گو کنیم و به مزایا و معایب آن بپردازیم.
سبک ICT چیست؟
سبک ICT مخفف عبارت (Inner Cicle Trader) که به معنی فارسی معاملهگر حلقهی داخلی میباشد.
اگر بخواهیم خیلی مختصر در یک جمله سبک ICT را بیان کنیم باید بگوییم که در این روش میتوان رفتار معاملهگران بزرگ و بازار گردانها را تشخیص داد که چگونه بازار گردانها جهت بازار را تغییر میدهند و یا معاملهگران خرد (کوچک) را در دام حرکتهای دروغین خود قرار میدهند، روش ICT به شما کمک میکند همراه بزرگان بازار شروع به ترید کنید.
این سبک معاملاتی به شما کمک میکند نقاطی را که بزرگان برای معاملات خودشان به عنوان حد ضرر و همچنین حد سود تعیین میکنند و از بازار خارج میشوند را شناسایی کنید و همراه آنها موج سواری کنید.
نمودار و قیمت لحظه ای دلار و یورو فارکس
مایکل هادلستون (Michael Huddleston)
بنیانگذار و خالق سبک ICT آقای مایکل هادلستون میباشد که بیش از 30 سال سابقه فعالیت در بازارهای مالی را دارد.
آقای هادلستون اظهار داشتند که سبک ICT را زمانی که مشغول همکاری با بانکها بوده کشف کرده است، به این صورت که عملکرد الگوریتمهای معاملات بانک در معاملاتشان را زیر نظر گرفت و با استفاده از مهندسی معکوس از استراتژی آنها استفاده کرد.
سبک ICT چگونه عمل می کند؟
معاملهگران در سبک ICT از اندیکاتور، اسیلاتور، ناحیههای حمایت، مقاومت و الگوها بهره نمیگیرند و فقط از روی قیمت، رفتار معاملهگران را تشخیص میدهند.
در واقع سبک ICT برای تحلیل، از طریق سطوح نقدینگی، استاپ لاسها، اوردر بلاکها و رفتار معاملهگرها استفاده میکند.
مزایا و معایب پرایس اکشن سبک ICT
از آنجایی که در دنیای بازارهای مالی هیچ صد در صد و قطعیتی وجود ندارد، پس تمامی سبکهای تحلیلی مثل پرایس اکشن ال بروکس و … دارای مزایا و معایبی هستند که باید به آنها اشاره شود.
مزایای سبک ICT
- نیاز به هیچ ابزار خاصی برای تحلیل ندارد.
- اجرای آن بسیار ساده و کاربردی است.
- تمامی حرکات قیمت بر اساس نقدینگی میباشد که در این سبک محوریت اصلی تحلیل نقدینگی است.
- تصمیمگیری در ورود به معامله یا خروج از آن.
- نقاط دقیق حد سود و حد ضرر.
- درک درست از حرکت قیمت.
معایب سبک ICT
- گاهی اوقات درک درستی از مولتی تایم فریم نمیتوان داشت.
- در درک روند اصلی ضعف جزئی دارد.
- در هر صورت امکان فریب خوردن توسط بزرگان بازار وجود دارد.
معامله گری به روش ICT
برای ترید (معاملهگری) و آشنایی با این روش در ابتدا باید با یکسری مفاهیم ساده اما کاربردی آشنا شویم:
ساختار و روند مارکت
به تعریف ساده، سمت حرکت قیمت را ساختار یا روند میگویند که مشخصه اصلی تشخیص ساختار، کف و سقفهای بالا یا پایین است و نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت این است که امکان دارد ساختار بازار در تایم فریمهای مختلف متفاوتتر عمل کند، مثلا ممکن است ساختار مارکت در تایم فریم 5 دقیقه صعودی، اما در تایم فریم 4 ساعته نزولی باشد.
تجمیع | Accumulation
تجمیع به رنج یا درجا زدن قیمت برای جمعآوری سفارشات گفته میشود که بعد از درجا زدن قیمت، حرکت به صورت صعودی شروع میشود، در این حالت حتما باید روند قبلی قیمت به صورت نزولی بوده باشد.
باز تجمیع | Re_Accumulation
باز تجمیع به رنج یا درجا زدن قیمت برای جمعآوری سفارشات گفته میشود که بعد از درجا زدن قیمت، حرکت به صورت صعودی شروع میشود، در این حالت حتما باید روند قبلی قیمت به صورت صعودی بوده باشد.
توزیع | Distribution
توزیع به درجا زدن و یا رنج زدن قیمت برای جمعآوری سفارشات گفته میشود که بعد از آن قیمت، روند نزولی را شروع میکند، در این حالت حتما باید حرکت قبلی قیمت صعودی بوده باشد.
باز توزیع | Re_Distribution
باز توزیع به درجا زدن و یا رنج زدن قیمت برای جمعآوری سفارشات گفته میشود که بعد از آن قیمت روند نزولی را شروع میکند، در این حالت حتما باید حرکت قبلی قیمت نزولی بوده باشد.
خلأ نقدینگی | LV
گاهی اوقات اتفاق میافتد که قیمت خیلی ناگهانی و سریع به سمت بالا یا پایین با مومنتوم بسیار قوی حرکت میکند، در این حالت عموما اوردرهای خرید در مسیر صعودی، و اوردرهای فروش در مسیر نزولی به صورت کامل پر نمیشود.
همین امر باعث میشود که به احتمال بسیار زیاد خلأ نقدینگی به وجود بیاید و قیمت به آن ناحیه برای پر کردن خلاء نقدینگی باز گردد.
تعریف دیگر از خلأ نقدینگی :
فاصله بین سایه های کندل های همسایه یعنی کندل قبل و بعد از کندل میانی یا کندل خلأ
استخر نقدینگی | Liquidity Pool
استخر نقدینگی به جایی گفته میشود که احتمالا اوردر های خرید و فروش زیادی کاشته شده باشد.
مثل بالای سقفها و پایین کفها که معمولا بزرگان بازار و یا بانکها قیمت به زیر کفها و یا بالای سقف میرسانند تا با زدن حد ضرر (استاپ لاس) معاملهگران خرد اوردر های (سفارشات) خود را پر کنند.
اوردر بلاک چیست؟ | Order Block
اوردر بلاک، بلاکی از اوردر ها (سفارشات) که روی نمودار قیمت، نواحی را مشخص میکند که پر شدن سفارشات، بزرگان بازار را نشان میدهد که باعث حرکت بسیار تند و تیز قیمت میشود.
اوردر بلاک معمولا ناحیه ای است که قیمت همانند فنر جمع شده تا سفارشات بزرگان بازار تکمیل شود. بعد از تکمیل سفارشات، این فنر رها شده و قیمت با سرعت، حرکت خود را شروع میکند.
اوردر بلاک معمولا یک کندل غیر همرنگ با روند اصلی میباشد و در صورت نبود چنین کندلی، یک کندل همرنگ ضعیف به عنوان اوردر بلاک در نظر گرفته میشود که در دوره تریدر هوشمند سعید حبیبی به صورت تخصصی پرداخته شده است.
نحوه ترید در پرایس اکشن ICT
- حالت اول ترید
وقتی قیمت به کندل اوردر بلاک (Order Block) رسید میتوانید در ۵۰ درصد از کندل اوردر بلاک وارد معامله شود.
- حالت دوم ترید
وقتی قیمت کندل اوردر بلاک رسید، تایم فریم را پایینتر برده و در آن جا دنبال کندل اوردر بلاک جدید کوچکتر باشیم و با رسیدن قیمت به آن، وارد معامله شویم.
شکست ساختار BOS چیست؟
زمانی که قیمت در روند صعودی، سقف قبلی را میشکند و سقفی بالاتر ثبت میکند (BOS) رخ میدهد و همچنین در روند نزولی، زمانی که کف قبلی شکسته میشود و کف پایینتری توسط قیمت ثبت میشود (BOS) رخ نمیدهد.
تغییر ساختار CHOCH
در ابتدا باید بگویم که (CHOCH) مخفف عبارت (Change Of Character) میباشد که در واقع تقریباً شبیه همان (BOS) میباشد.
اما با یک تفاوت اصلی (BOS) به معنی شکست سقف و کف قبلی در جهت روند بود، اما (CHOCH) شکست سقف یا کف قبلی برای تغییر روند میباشد.
دیدگاهتان را بنویسید