وبلاگ

مومنتوم حرکتی (قدرت روند) چیست؟

استراتژی مومنتوم

مومنتوم حرکتی | قدرت روند

یکی از اصلی‌ترین مباحث علم تحلیل به سبک پرایس اکشن، تشخیص قدرت روند می‌باشد. در واقع اگر بخواهیم بگوییم که مومنتوم حرکتی (قدرت روند) چیست؟ در پاسخ به جرات می‌توان گفت اگر معامله‌گر قادر باشد به درستی قدرت یا ضعف در روند را تشخیص دهد تقریبا 70 درصد از مسیر تحلیل را طی کرده است.

قدرت و ضعف در روند

در واقع یک معامله‌گر باهوش از استراتژی‌های پرایس اکشن، زمانی برای ورود به معامله استفاده می‌کند که تشخیص داده باشد در روند فعلی، قدرت وجود دارد یا روند ضعیف شده است.

در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چطور می‌توان قدرت و یا ضعف روند را تشخیص داد؟

مومنتوم (Momentum) چیست؟

اصلی‌ترین فاکتور در تشخیص قدرت روند، بررسی مومنتوم می‌باشد که اگر بخواهیم خیلی ساده مفهوم مومنتوم را بیان کنیم، باید بگوییم: مومنتوم یعنی آهنگ تغییرات شیب حرکت قیمت چه در روند صعودی و چه در روند نزولی، هرچه مومنتوم افزایش پیدا کند، یعنی روند قدرت بیشتری پیدا کرده و هرچه مومنتوم کاهش پیدا کند یعنی روند ضعیف‌تر شده و از قدرت آن کاسته شده است.

مومنتوم-قیمت-در-روند-صعودی

روند-صعودی-با-مومنتوم-قوی

روند-صعودی-با-مومنتوم-ضعیف

رابطه تغییر روند با مومنتوم

در اکثر موارد یک روند زمانی به اتمام می‌رسد که مومنتوم قیمت کاهش پیدا کرده باشد و روند ضعیف شده باشد.

روند صعودی و یا نزولی، زمانی که شروع می‌شود معمولا دارای مومنتوم قوی می‌باشد، یعنی قدرت حرکت زیاد بوده و همواره با سپری شدن زمان، حرکت مومنتوم قیمت آرام آرام کاهش می‌یابد و رو به ضعیف شدن می‌رود و بعد از آن احتمالا شاهد تغییر روند خواهیم بود.

کاهش-مومنتوم-نمودار-صعودی

تغییر-روند-در-مومنتوم-صعودی-ضعیف

برای درک بهتر این مطلب، شروع حرکت یک اتومبیل تصور کنید، زمانی که ماشین شروع به حرکت می‌کند و آرام آرام سرعت آن افزایش پیدا می‌کند برای اینکه مسیر خودش را عوض کند و کامل دور بزند، برای تغییر مسیر نیاز دارد سرعت خود را کاهش دهد. در واقع مومنتوم حرکت اتومبیل کاهش پیدا می‌کند تا بتواند تغییر مسیر دهد، که دقیقا مفهوم واقعی مومنتوم را می‌رساند.

بررسی مومنتوم

برای بررسی مومنتوم به 2 فاکتور اصلی سرعت و شتاب نیاز داریم.

  • سرعت: شیب نمودار قیمت می باشد.

رابطه-شیب-نمودار-و-سرعت-نمودار

هرچه شیب بیشتر، سرعت قیمت بیشتر

افزایش-مومنتوم-با-افزایش-شیب-نمودار

هر چه شیب کمتر، سرعت قیمت کمتر

کاهش-مومنتوم-با-کاهش-شیب-نمودار

نکته : در این تصاویر شیب و سرعت حرکت صعودی اندازه گیری شده که میتوان به همین صورت شیب و سرعت حرکت نزولی را نیز اندازه گرفت.

  • شتاب: شتاب همان آهنگ تغییرات شیب روی نمودار می‌باشد.

رابطه-شیب-نمودار-و-شتاب-حرکت-قیمت

شیب در حال کاهش = شتاب در حال کاهش

کاهش-شتاب-روند-نزولی

شیب در حال افزایش = شتاب در حال افزایش

افزایش-شتاب-روند-نزولی

نکته : در این تصاویر شیب و شتاب حرکت نزولی اندازه گیری شده که میتوان به همین صورت شیب و شتاب حرکت صعودی را نیز اندازه گرفت.

نکته مهم : پس از درک مفهوم شیب و شتاب حرکت قیمت، بررسی و تحلیل مومنتوم چندین مرحله اساسی دارد که به علت گستردگی آن، نمی‌توان تمام آن را در قالب این مقاله بیان کرد، به همین منظور، تشریح مراحل اساسی تحلیل مومنتوم را در دوره پرایس اکشن تریدر هوشمند سعید حبیبی به صورت کامل و دقیق کامل بیان کردیم.

معامله با استفاده از مومنتوم

بسیاری از معامله‌گران بزرگ دنیا مومنتوم حرکتی را از قدرتمندترین روش‌های معامله‌گری می‌دانند که در واقع گاهی به عنوان یک استراتژی معاملاتی (مانند پرایس اکشن ICT و …) از آن یاد می‌کنند.

برای آموزش یکی از روش‌های معامله‌گری توسط مومنتوم با من (سعید حبیبی) همراه باشید.

استراتژی ترکیب الگوی ادامه دهنده و بازگشتی با مومنتوم

حتما خیلی از شما از عزیزان با الگو‌های ادامه دهنده و بازگشتی آشنا هستید، مثل: الگو‌های مثلث، مستطیل، پرچم، گُوِه (wedge) و… .

الگو مثلث و مومنتوم

همانطور که می‌دانید الگو مثلث یک الگو ادامه دهنده می‌باشد، اما من به شما می‌گویم  این الگو می‌تواند بازگشتی هم باشد!!

زمانی که یک روند صعودی ‌باشد، شما مشاهده می‌کنید که مومنتوم حرکت صعودی در حال کاهش است. پس یعنی روند صعودی در حال ضعیف شدن می‌باشد و بعد از مشاهده و بررسی متوجه می‌شوید که یک الگو مثلث رخ داده، آنگاه این احتمال را می‌دهید که قیمت با توجه به مومنتوم می‌خواهد از حالت صعودی به نزولی تغییر مسیر دهد.

الگو-مثلث-و-مومنتوم-قیمت

الگو-مثلث-و-مومنتوم-قیمت

همچنین در روند نزولی هم به همین صورت می‌باشد.

مزایای معامله با مومنتوم

معامله یا ترید با استفاده از تشخیص قدرت و ضعف در روند دارای مزایای ارزشمندی می‌باشد.

  1. تشخیص زودتر احتمال تغییر روند قبل از تغییر
  2. جلوگیری از ضرر در سریع ترین زمان ممکن
  3. ورود به معامله در بهترین زمان ممکن و نسبت ریسک به ریوارد عالی
  4. تشخیص ورود و خروج بزرگان بازار و بانک‌ها

اصلی ترین نکته منفی معامله با مومنتوم

تغییر جهت در زمان خبر‌های مهم که در این حالت امکان دارد روند در حال ضعیف شدن باشد ولی ناگهان با یک خبر، روند دوباره قدرت بگیرد و به مسیر قبلی خود ادامه دهد (تقریبا در تمامی روش‌های معامله‌گری خبرهای هیجانی تأثیر غیر‌قابل پیش بینی روی قیمت می‌گذارند)

جمع بندی:

برای تشخیص درست قدرت یا ضعف در روند تنها تشخیص و بررسی مومنتوم کافی نیست، بلکه مؤلفه‌های مهم دیگری مانند: فاصله بین سوئینگ‌ها و عمق اصلاحات بسیار تأثیرگذار هستند که در دوره پرایس اکشن تریدر هوشمند سعید حبیبی به صورت کاملا حرفه‌ای در مورد آن‌ها بحث کرده‌ایم و توضیح داده شد.

اشتراک گذاری:

دیدگاهتان را بنویسید