پرایس اکشن RTM چیست؟
پیشتر در مقاله پرایس اکشن چیست؟ ، به تفضیل با روش پرایس اکشن آشنا شدیم و در آن بیان شد که پرایس اکشن در واقع یک روش معاملاتی است که به کمک ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند خط روند و … و بدون نیاز به اندیکاتورها و اسیلاتورها و با استفاده از گذشته قیمت، به تحلیل روند قیمتی میپردازد و در معاملات تمامی بازارهای مالی اعم از بازار فارکس، ارزهای دیجیتال، بورس داخل و بینالملل و … کاربرد دارد. همچنین در مقاله پرایس اکشن ال بروکس یکی از سبکهای پر طرفدار علم پرایس اکشن را معرفی کردیم. حال در این مقاله قصد داریم سبک پر طرفدار دیگری از علم پرایس اکشن به نام پرایس اکشن RTM را معرفی کنیم.
شخصی به نام ایف میانته (IF Myante) این سبک را معرفی کرد. سبک RTM مانند سایر سبکهای پرایس اکشن بر منطق عرضه و تقاضا استوار است. به گونهای که در این روش دیدگاه خریدران و فروشندگان اهمیت ویژهای دارد و نحوه رفتار و عملکرد سرمایهگذاران بزرگ و اصلی یا همان نهنگها مورد توجه است.
در واقع سبک RTM به مخاطب این امکان را میدهد که بدون تکیه بر شاخصهای فنی و بدون نیاز به اطلاعات تخصصی و آموزش هزینهبر و زمانبر، بازار را درک کند و بر طبق حرکات واقعی قیمت و گذشته آن تصمیم بگیرد.
روش استفاده از پرایس اکشن به سبک RTM | Read The Market
در این روش تمرکز اصلی ما روی چارت قیمت است و باید دنبال مناطقی از بازار باشیم که میزان عرضه یا تقاضا، کاهش یا افزایش یافته است.
در این مناطق روند سفارشگذاری متفاوت است و احتمالا افزایش نقدینگی در این ناحیه داریم که مورد توجه معاملهگران بزرگ و اصلی قرار گرفته و افزایش نقدینگی نشان از هجوم عدهایی از معاملهگران در جهت روند است یا اینکه استاپ معاملهگرانی که مخالف روند معامله باز کردهاند زده میشود و نقدینگی در جهت مخالف افزایش مییابد.
سبک rtm به طور کلی بر اساس ساختار درونی بازار کار میکند و توجهی به روش فاندامنتال یا بنیادی ندارد و توجه اصلی خود را بر حرکتهای گذشته قیمت میگذارد و به ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند نمودارها، خطوط روند، باندهای قیمت، سطوح فنی مانند حمایت، مقاومت و … وابسته است.
مناطقی که در آنها افزایش نقدینگی و تغییر آنی جهت روند بازار را داریم مثل نزولی شدن آنی در مناطق مقاومتی و صعودی شدن در مناطق حمایتی مبنای ساختاری این روش هستند. بررسی این مناطق اهمیت بالایی دارند چون سفارشات فعال نشدهای در این مناطق قراردارند که بازار در آینده برای فعال کردن این سفارشات حتما به آن منطقه بر خواهد گشت و زمانی که سفارشات فعال شود قیمت در جهت آن حرکت خواهد کرد. مثلا اگر در آینده قیمت به محدوده یا منطقهای برسد که قبلا قیمت در آن منطقه به طور آنی نزولی شده است و در این منطقه سفارشات فروش جامانده را دوباره فعال کند، باعث نزول دوباره قیمت میشود.
این مناطق که برای ما ارزش بالایی دارند گرههای معاملاتی نامیده میشوند، افراد حرفهایی برای تصمیمگیری به گرههای معاملاتی، تایم فریمهای بالاتر و جابهجایی سفارشات توجه میکنند. ارزش گرههای معاملاتی در تایم فریمهای مختلف متفاوت است و میتواند تغییر کند و با توجه به شرایط در تصمیمگیری ما تاثیرگذار باشد که در دوره پرایس اکشن تریدر هوشمند سعید حبیبی به صورت کامل پیرامون این مباحث صحبت کردهایم.
ستاپهای مهم در روش پرایس اکشن به سبک RTM:
سبک RTM سه ستاپ بسیار مهم دارد که به شرح زیر میباشد:
1- ستاپ QM
این استاپ یکی از قدرتمندترین الگوریتمهای پرایس اکشن RTM میباشد. در این الگو در ابتدای روند صعودی، یک سقف ساخته شده و بعد از آن یک کف ایجاد میکند، سپس قیمت دوباره بالا رفته و یک سقف جدیدتری ایجاد میکند و پس از آن مجددا برگشت کرده و کف پایینتری ایجاد میکند، در این حالت محدوده بین دو سقف QM ما خواهد بود.
2- ستاپ Diamond
این الگو زمانی اتفاق خواهد افتاد که الگوی QM در نمودار fail شده باشد. در این الگو در ابتدا قیمت به یک محدوده عرضه رسیده و به آن واکنش میدهد و از آنجا برگشت میکند، در این مرحله پس از شکست کف اول برخی تریدرها وارد معامله میشوند. در این زمان به علت شکست کف، یک الگوی QM تشکیل میشود، در ادامه قیمت در برگشت برای واکنش دادن به الگو QM (محدوده QM) حرکتی خلاف الگو QM انجام میدهد و الگوی Diamond تشکیل میشود. این الگو به الگوی الماس نیز معروف است چرا که با وصل کردن سقف به سقف بالاتر و سپس وصل کردن این خطوط به کف پایینتر یک الماس تشکی میشود.
3- ستاپ Can Can
نواحی Can Can در روش پرایس اکشن RTM به زونهایی گفته میشود که انتظار واکنشهای تند قیمت در آنجا زیاد است چرا که گرههای اصلی قیمت در این زونها دیده میشود.
مزایای روش پرایس اکشن به سبک RTM:
۱. تحلیل بازار از دیدگاه نهنگها:
معاملهگران بزرگ یا نهنگها هستند که باعث حرکت قیمتها به سمتهای مختلف میشوند و معاملهگران کوچک در واقع قدرت این کار را ندارند و اگر خلاف جهت حرکت معاملهگران بزرگ وارد بازار شوند ضرر خواهند کرد. پس بسیار مهم است که رفتار معاملهگران بزرگ یا همان نهنگها شناسایی شود تا سعی کنیم همجهت با آنها معامله کنیم. پرایس اکشن به سکب RTM ما را در شناسایی رفتار آنها با دقت بالایی کمک میکند.
۲. وجود ساختار و تایم فریمهای مختلف:
وجود ساختارهای خاص و تایم فریمهای مختلف باعث میشود که معاملهگر هر لحظه و به هر دلیل وارد معامله نشود چون بازار دائما در حال حرکت است و از اینرو باید در نظر گرفت که بازار از روندی کاملا یکسان تبعیت نمیکند پس معاملهگر باید طبق استراتژی خود عمل کند و منتظر ساختار مناسب باشد. سبک RTM در روش پرایس اکشن این امکان را به معاملهگر میدهد که مطابق استراتژی خود در تایم فریم مناسب خوب وارد معامله شود. لازم به ذکر است از این روش میتوان در تایم فریمهای بسیار پایین تا 15 ثانیه نیز استفاده کرد و الگوهای قیمت در تایم فریمهای پایین هم کار میکنند.
۳ . انعطافپذیری:
این سبک به معاملهگران این امکان را میدهد که با استفاده از قابلیتهای ذهنی و خلاقیت شخصی معاملات متفاوتی را انجام دهد. البته برخی از معاملهگران، چندان از این انعطافپذیری راضی نیستند و این مورد را جزء معایب این استراتژی میدانند.
۴ . ستاپهای مختلف:
در این روش میتوان از ستاپهای مختلف و پرکاربردی همچون QM، Diamond ، Can Can و … که بر پایه نقدینگی هستند استفاده کرد که باعث عملکرد فوقالعاده این روش میشود.
۵ . ترکیب با انواع سبکها:
این سبک از پرایس اکشن را میتوان با سبکهای دیگر پرایس اکشن مانند لنس و ال بروکس ترکیب کرد.
۶ . ریسک کم:
بر خلاف بسیاری از روشهای تحلیلی، این روش ریسک بسیار پایینی دارد و میتواند پیشبینیهایی نزدیک به واقعیت انجام دهد.
۷ . یادگیری سریع:
یکی دیگر از نکات مثبت روش پرایس اکشن به سبک RTM مدت زمان کوتاه برای یادگیری آن است. البته لازم به ذکر است که تسلط روی این روش به زمان و انرژی زیادی نیاز دارد.
معایب روش پرایس اکشن به سبک RTM
از معایب پرایس اکشن rtm میتوان به امکان تحلیل اشتباه بهکمک اختلالی کوچک در چارت و وجود تعداد زیادی استراتژی اشاره کرد که بهسبب منبعباز بودن این روش توسط افراد زیادی ارائه شده باشد. البته یکی از مهمترین مسائلی که کارشناسان هم در قسمت مزایا و هم در معایب این استراتژی از آن نام میبرند و پیشتر نیز به آن اشاره شد، امکان تصمیمگیری معاملهگر با احتمال متفاوت در نتیجه است که به سبب تفاوت در وضعیت ذهنی، رفتاری و روانشناختی هر فرد رخ میدهد؛ به بیانی دیگر هیچ دو معاملهگری بهدلیل برداشت متفاوت از قوانین تعریفشده و تفاوت در درک تفاسیر و عملکرد ذهنی غیر یکسان، یک پرایس اکشن rtm را به یک شکل تفسیر نمیکنند و همین امر، به تفاوت عمده در عملکرد سرمایهگذار و اولویت سناریوی وی منجر میشود
نتیجه گیری
سبک معاملاتی RTM در روش پرایس اکشن به معاملهگران تمامی بازارهای مالی این امکان را میدهد به سادگی و با رعایت اصول و نکات مرتبط با مدیریت سرمایه دست به معامله و کسب درآمد و بازدهی بالا در زمان اندک نمایند.
دیدگاهتان را بنویسید